Monday, March 30, 2009

Kevadpäev merejääl.
Ilmsel ei pea ma teile enam rääkima, kui kiirelt kaob kevadpäev merejääl. Kuidas meri ärkab, kui tuleb märts. Kuidas lumi ja vesi õitsevad. Ja kuidas linnud kevadet südames kannavad.
Kõik see imeline on kõigile kätte saadav. Ja tasuta näitamiseks välja pandud.


Saturday, March 21, 2009

Pitch & Go, 21.märts, 2009
Seniajani meie parim võistlus!
Jah, 120 punkti ja 5. koht, tundub kõrvaltvaatajale täiesti tühisena. Aga meie jaoks on see võit! Esimene võistlus, kus platsi ääres olid ka teised koerad. Olin üsna veendunud, et meie viskamine jääb sedakorda tegemata. Flynt lihtsalt ei suuda teiste koerte juuresolekul ennast talitseda. Ikka on vaja minna teisi hullutama. Tööd selle kallal on tehtud
üksjagu. Edusammud olid aeglased tulema. Mõni aeg tagasi, võtsime kasutusele veidi teised meetodid ja süsteemi. Tundub et see töötab.
Olen omaette mõelnud, kas poleks seda juba varem pidanud proovima. Et kiiremaid edusamme saada. Aga ei. See olnuks libe tee, kus kukkudes oleks võinudki lamama jääda. Flyndi rikutud psüühika, oleks ehk jäädavalt purunenud. Mineviku varjud jälitavad teda kogu elu. Nüüd rahunenuna ja veidi harjununa oma uue eluga, on ehk aeg, kus sammhaaval edasi liikuda.
Punktisummaga on selline lugu, et sain iga viske eest 20p. Maksimum oleks olnud 30. Siililegi selge, et siin tuleb ainult musklit kasvatada. Või jälle hankida uus raskem viskerelv, mis kaugemale lendaks.
Tubli Flynt!

Tänud kaunite piltide eest!

Friday, March 20, 2009

Suurpuhastus koerainimese moodi.

Koer kes kartis tolmuimejat. Õpetatud läbi "ninatargeti". Praeguseks piisab juba käsklusest "nina" ja katsumisele läheb kõik, nii siledad, kui ka õõnsad pinnad.

Kord juhtus selline lugu, et käisime sugulaste juures laudas loomi uudistamas. Teadagi, üks ontlik koer peab kõigi ja kõigega sotsialiseeruma. Laudas olid ka talled, kes meie tähelepanu täielikult hõivasid. Ja kogemata jutu sees lausutud "nina" peale, toppis Flynt oma nina lehma "koogi" sisse... Jah, liiga innukas õpilane on ka halb.

Thursday, March 19, 2009

Kevadpäev botaanika aias.

See pole enam see, mis oma 20 aastat tagasi. Aga eks see ole ka mõistetav. Kommerts kolib kõikjale sisse. Või ongi see hoolitsuse puudus näiline. Taotluslik. Et näida looduslikuna.
Või olen mina, koos oma maailmavaadetega muutunud. Pigem vastupidi. Üksikust uitajast on saanud hoopis leplikum inimene.
Kuivetanud lehed, sammaldunud maapind, kolletuvad taimed... See ei ole enam see... Aga ikka ja jälle lähed sa sinna. Justkui midagi otsides. Leida lootes. Vaatad valgust läbi lehtede. Põlvitad lille eest, justkui au andes, nuuskides iga väikasematki õit. Ahmid endasse lõhnadest tiinet õhku. Suled silmad ja lahustud endas. Aeg voogab läbi su sõrmede, hetkeks riivates. Ja edasi tormates. Üllatusega avastad, et päevatee kaob õhtusse.
Sätid minekule. Käed tühjades taskutes. Polegi midagi leidnud!? Aga ei. Salaja, justkui vargana, oled kaasa viinud hingerahu. Ja armastuse. Kõige elava vastu. See mis on sinu hinges, on igavesti sinu. Mitte keeg ei saa seda sinult ära võtta.
Ära kogu endale aardeid maa peale, kus koi ja rooste neid rikuvad. Kus vargad sisse murravad ja need minema viivad. Vaid kogu endale aardeid südamesse. Sest seal, kus on sinu aarded, on ka sinu hing.
http://public.fotki.com/murdjaloom/kevadpev-botaanika-aias/

Sunday, March 15, 2009

Rakendispordi õppepäev.
15.märts, 2009

Kelgud, suusad, rattad. Ja kiirus!
Huvi rakendispordi vastu on kasvamas.

Sedakorda oli kaasa meelitatud ka Siiri Krataga. Koerale tegevust otsides, on ka nemad, otsapidi rakendisporti jõudnud. Oluline pole see, et sa omad, nii öelda "pärs kelgukoera tõugu". Ka see, et sa omad kiiret koera, kui võit pole sinu jaoks esmane. Nagu igal alal on võitjad ja osavõtjad. Nii ka rakendispordis. Enamuse jaoks on oluline see FUN, mis see ala endaga kaasa toob.

Kelgukoerad...

... puhkehetkel. Krokodill avab lõuad.

Kehakinnitus tagasiteel.

Ülejäänud pildid http://public.fotki.com/murdjaloom/rakendispordi-ppepev/











Thursday, March 12, 2009

Armastus.
See igapäevane asi- armastus. Kui poleks usku, lootust ja armastust, poleks meid olemaski. Kui poleks usku, et jääme kestma. Kui poleks lootust, et saame hakkama. Ja kui me ei armastaks, siis poleks millessegi uskuda ega midagi loota. Aga igaühel on ju miski või keegi armas. Ja igaühel on, mida loota ja uskuga. Ainult pole aega, keset elukeerist, korraks seisatada ja sellele mõelda. Nii nagu paljudel meist, pole mahti jälgida päikeseloojangut. Kuulata linnulaulu, vaadata elavat tuld ja voolavat vett. Kuigi, igaühe jaoks on need lihtsad asjad olemas.
Eks see armastus ongi selline igapäevane asi. Tööde- tegemiste kõrvalt, ei pane seda tähelegi. Kuigi peaks. Sest armastus on see, mis päev päeva järel soojendab südant. Annab jõudu, raskuste kiuste, edasi elada. Kuigi, sellest ei räägita. Ja võibolla ei mõeldagi.
Mis oli, see meenub vahetevahel, rõõmu või kurbusega. Mis on, tuleb hoida ja kalliks pidada. Ning elu sisuks on lihtsalt iga elatud päev. Tänane. Homne. Niipalju, kui neid antud. Igaühel on oma väärtus.
Ja tunnistagem- igas päevas on ka armastust. Olgu see armastus, kas inimeste või loomade vastu. Armastada võib maailma või iseennast. Ja armastada tuleb elu. Sellisena nagu ta on. Sest teist lihtsalt ei anta...

Friday, March 6, 2009

Elu mõtted- elumõtted.

* Vaata alati silma, kui teretad.
* Kui jõllitad midagi piisavalt kaua, saad lõpuks oma tahtmise.
* Rohi on alati rohelisem, seal kus meid pole.
* Ära kunagi pissi sõbra kingale.
* Kui oled teinud midagi valesti, võta see vapralt vastu, (kohe, kui sind on
voodi alt välja tiritud)
* Kui lähed välja, varu alati aega lillede nuuskimiseks.
* Järgi alati südame häält.
* Õpi pähe oma lemmik luuletus.
* Ära naera teiste unistuste üle.
* Kõnele aeglaselt aga mõtle kiiresti.
* Kui sa kaotad, ära kaota õppetundi.
* Naerata, kui sa vastad telefonile, see kes helistab, kuuleb sind
naeratamas.
* Veeda väheke aega omaette.
* Usu jumalasse aga lukusta oma auto.
* Loe ridade vahelt.
* Ära topi oma nina vahele.
* Õpi selgeks kõik reeglid ja murra siis üks osa neist.
* Üks kord aastas sõida kuhugi, kus sa pole veel olnud.
* Ava end uuendustele aga ära viska ära, mida väärtustad.
* Andesta alati aga ära unusta.
* Ära solva kedagi.
* Ära lase väikestel arusaamatustel lõhkuda suurt sõprust.
* Ära hoople sellega, mis oli, sellega mis on, ega sellega, mis tuleb.
Jne., jne.....

Wednesday, March 4, 2009

Flyndi elu.
Jälle on koer töös. Ja pakid lähevad järjest suuremaks. Ning koera soov kasulik olla. Kui ta ka hantlit sellise innuga tassiks.
Aga kui perenaisest "kopp ette tuleb" ja kuulata enam ei taheta, siis tehakse nii.
Koertekoja talvepäevad.
Flynt käis koja talvepäevadel. Kuna mul ei olnud parasjagu võtta teist koerahoidjat, siis Hector ja Moona olid sunnitud koju jääma..Kolm pruuni koonu. (Flynt kaelarihmaga)
Suured ja väikesed.Sport massidesse.