Monday, February 11, 2013

Valmiera.
9.-10.02

Üle hulga aja esimene etteaste. Oma klassis esimene, mõlemil päeval PI 3. Vajalikku tutti me sealt ei saanud. Nii et tuleb uuesti minna. Aga ei sest midagi. Kohtunikud olid koeraga väga rahul. Ja tulid veel pärastki ütlema, kui kena, võimas ja vormis koer. Aga...Pea. Liiga suur. Ei ole elegantne. No halooooo! Te otsite suurest isasest elegantsi. See jäägu ikka emaste pärusmaaks. Päris kummaline oleks, kui suurel isasel oleks otsas mingi riisitera. Oo õud.
Teisel päeval ütles kohtunik, et ringis parim koer, kere poolest. Aga pea... Ma nüüd muidugi ei saa täpselt aru, et kumb see siis parem on, kas hea kerega koer või hea peaga koer... Ilu on vaataja silmades. Minule isiklikult sobib see suur kaalikas. On mida sülle võtta. Ja on mida nusserdada. Ja kirjeldused olid ju suurepärased. Mõlemil päeval saime kõvasti kiita. Järelikult on ikka hea koer küll.
Aga sellest olulisem on teadmine, et koer on opist pea täielikult taastunud. Lihased on võimsad. Liikumine sujuv. Ja võib platsil võrdväärselt teistega konkureerida. Suurepäraselt taastunud koer. See on meie suur võit! Suurem, kui ükski näituse karikas!
Eks ma pean veidi omi sabasulgi ka liigutama. Sest ega keegi teine neid ju ei märka. See näitus oli teine kord, kui näitasin oma koera ise. Uh, esimene päev oli ikka kõva närv sees. Kogemust ju pole. Koera jälgimisega on nii palju tegemist, et kohtuniku jaoks enam silmi ei jagu. Millal joosta. Millal seista. Jälgida konkurente. Et keegi jalgu ei jääks. Et keegi otsa ei jookseks. Ilmselt ei olnud kõrvalt vaadates just kõige parem pilt. Aga kogemust ja julgust tuli sealtki.
Teiseks päevaks olin ehk veidi käega löönud. Tuleb mis tuleb. Väike rahu ja kaine meel olid minusse pugenud. Läksime lihtsalt lustima. Koer seisis. Jooks sujus. Jooksmiseks, füüsiliselt ebaefektiivse kerega, tundsin ennas ringis lipates üsna hästi. See lisas üksjagu enesekindlust. Sedavõrd, et koera seisma pannes, käsi ei värisenudki, minu hingeldamisest.  Ja kohtunik ei olnud kiitusega kitsi.Tähendab, me saame hakkama. Mina ja minu koer. Oli suurepärane nädalavahetus!

No comments: