Thursday, October 22, 2009

Kaitsetrenn.

Jajah. Lugesite õigesti. Nüüdseks oleme sealmaal, et viis korda on juba trennis käidud. Põhieesmärk muidugi Flyndi enesekindluse ja julguse tõstmine. Ja seda nii vihmas, lumes kui pimeduses. Samas tahaksin ka üksikasjalikumalt ise endale selgeks teha kaitsekoolituse olemuse. Ja seda just praktikas. Tahtsin aga kartsin. Arvasin, et saan kiirelt teiste naerualuseks. Aga oma huvi oli suurem, kui kartus ebaõnnestuda. Mitte et me nüüd juba kõvad tegijad oleme. Aga teades Flynti, arvasin, et ta ei hakka üldse tööle.
Nagu öeldud, oleme trennis käinud vaid viis korda. Liiga vähe, et midagi kindlat ja põhjapanevat väita. Aga pisuke areng on toimunud.
Esimese trenni alguses ei saanud koer kohe kuidagi aru, et miks teda sellele platsile toodud on. Autod, majad, inimesed. Võõrad lõhnad ja hääled. Kaos. Alustasime vaikselt ja väikselt. Kerge nahknutsuga. Flynt ei saanud aru, mis asja see inimene seal küll vehkleb. Istus maha ja jälgis hoolega, et hääled kallale ei tuleks. Ühtäkki jõudis talle aga kohale, ah see on ju see sama nahk, millega me koduski mängime. Ja võõras inimene nahaga, sai äkki sõbraks. Ja tirimist jagus kauemaks...
Teises tunnis võttis ta nõuks juba uriseda, tirimise ajal. Proovisime ka patja, millesse ta oma hambad innukalt sisse lõi. Viimased kolm tundi, on aga hakanud haukudes valvama. Viimases tunnis saime suhu ka tõelise varruka. Ja Flynt lõi hambad sisse. Kui varrukas lõpuks talle anti, kangestus ta hetkeks ja ei saanud aru, et miks see padi nüüd äkki nii raskeks on muutunud. Ja lasi selle maha. Muidugi, siinkohal oli minu viga. Ei suutnud teda koheselt liikuma suunata. Aga eks me mõlemad õpime. Tunni lõpuks õnnestus asi sedavõrd, et Flynt sai varruka ja tassis selle võidukalt autosse. Aga ometi otsustasime, et järgmise tunni teeme ikka veel padjaga. Koer küll võtab varrukat aga on liiga ebakindel. Segavad faktorid viivad ta kiiresti vältimisse.
Ka treener on meiega üsna rahul. Koer on küll veidi ebakindel aga instinktid on olemas. Ja igas trennis on toimunud oma pisike edasiminek.
Jätkame innukalt!

2 comments:

Art By Devilstar kennel said...

Tublid!!! Rõõm teie tegemistest ja edusammudest lugeda! Kelle juures varrukas käite?

luckydog said...

Ups, alles nüüd märkasin su küsimust. Rene Tamm.