Tuesday, April 7, 2009

Kmmitused hüppeseminaril.
Vappu Alatalo, 4.-5.aprill


Eeldatavasti peaks Sveta vaatama suunas kus on Winni. Kes sel juhul siis rajal jookseb!? Eks kummitustega ongi nii, et tihtipeale me palja silmaga neid ei märkagi. Alles fotodel näeme, et keegi kolmas toimetab piltidel omi asju. ;) Sama lugu on draakoniga: me ei tea draakoni tähendust. Ent midagi on tema kujus, mis on kooskõlas inimeste kujutlusega. Ja nõnda tekkib draakon teatud laiuskraadidel ja teatud ajastuil. Ta on, kui nii võib öelda, vajalik koletis.

Üle hulga aja oli äärmiselt meeldiv kohata suurepärast koolitajat, kes teadis mida ta räägib, uskus sellesse ja aja nappusel jättis veel, oi kui palju rääkimata. Ja kes oskas" lugeda " võõraid koeri. Justkui oleks nad raamatuna laiali laotatud hingedega ta ees lahti. Super!!! Loodetavasti saab minule tulevikus osaks õnn, veel kord tema koolitustel osaleda.

Iseenesest ju ei olnudki koolitusel midagi hämmastavalt uut minu jaoks. Seda tänu Svetale, kes oli mulle aegsalt saatnud vastavad materjalid. Tänud!!! See andis juba eelnevalt võimaluse ennast asjadega kurssi viia. Kõik oli täpselt nii, nagu ma aru olin saanud. Ja nii oleme me ka trennides toimetanud. Jes! Täitsa arvestataval tasemel liigume edasi.

Aga kõigele kaunile lisaks, pean siiski endale ka tuhka pähe raputama. Häbi, häbi, häbi! Unustasin ära sisemised lihased. Või õigemini olen neile liiga vähe rõhku pannud. Ise veel endine sportlane. Häbi!

Olen püüdnud Flynti treenida võimalikult mitmekülgselt. Otsinud talle erinevaid tegevusi ja liikumisi. Ja nüüd selline apsakas. Sellest üksi on vähe, kui kaunid lihased naha all mänglevad. Need on treeningutega kerged tulema. Aga ka see mis välja ei paista vajab voolimist. Ja seda tavatreeningutega ei tule. Just sama nagu inimestel. Palja kangiga veheldes midagi ei saavuta. Et arendada sisemisi lihaseid, on vaja erilisi harjutusi. Mitte jõu harjutusi. Vaid hoopiski selliseid painutavaid- sirutavaid harjutusi.

Eks me ole ju neid ka teinud. Aga seda on vähe. Nüüd tean millele rohkem rõhku panna.

"Koerad ei oska teadlikult muuta oma liikumist, isegi kui neil on hirm või valu. Meie peame andma koerale võimaluse, teha harjunud liigutusi teisiti, et ta kogeks sama asja juures positiivset".

1 comment: